Hvad er Indisk Vin

Hvorfor indisk vin?

Indiens vinhistorie kan spores tilbage til det 4. århundrede før Christi. Det menes at Indien blev introduceret for vin gennem handlende fra Persien. Dyrkning af vin har således været en del af Indiens historie lige siden, men der kom særligt fokus på vinproduktion, under den britiske og portugisiske kolonisering af landet.

Dette ændrede sig dog med Indiens uafhængighed, hvor et forbud mod salg af alkohol satte den indiske vinproduktion i stå. Mod slutningen af 1980´erne og starten af 90'erne ændrede dette sig, da det indiske marked langsomt begyndte at åbne op for det internationale marked og tillod udenlandsk vin at blive solgt i Indien. Med ankomsten af udenlandsk vin til Indien fik dette også produktionen af indisk vin til at få fodfæste igen. Disse vine har siden årtusindskiftet sat en helt ny dagsorden for kvaliteten af indisk vin, som nu kan måle sig med vine af høj international standard.

De frodige bølgende bakker i det vestlige Ghats byder ikke blot på et betagende landskab, men har også de perfekte naturlige betingelser for at give næring til fine sorter af vindruer. Jorden på disse bakker er rig på jern. Milde solrige dage og kølige nætter sikrer en god temperatur, hvilket er et must for at opnå en god kvalitet af druer. Midt i dette betagende og skønne landskab nær landsbyen Rotti, i Baramati-distriktet, ligger Four Seasons vingård, hvor det udsøgte udvalg af Four Seasons vine bliver produceret.

Four Seasons vingård strækker sig over et område på 50 hektar. Yderligere 300 hektar bliver dyrket omkring vingården i samarbejde med landmænd fra landsbyen. Gården blev anlagt med hjælp fra den franske vinproducent Bouvet-Ladubay tilbage i 2006 og selve vingården tager sig ud som et idyllisk fransk vinslot. Alt anlæg og udstyr til knusning og aftapning er importeret fra Italien, for at sikre korrekt hygiejne og kvalitet af international standard.

Four Seasons er i dag en af de førende vinproducenter i Indien. I Indien sælges deres vine fortrinsvis på eksklusive gourmetrestauranter. Uden for Indien sælges deres vin under navnet "Ritu", som på sanskrit betyder "årstider". Ordet "ritu" fanger ikke blot skønheden ved de eksotiske årstider i Indien, men repræsenterer også den prisme hvorigennem hele livets cyklus opleves.

cda13c710d0059e5c7d22947b7d04e89